martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven, dag 166, de naam ‘Martijn’

1 reactie

De naam, Martijn.
Ik herinner me twee negatieve reacties op mijn naam heel duidelijk. Die tot twee subpersoonlijkheden in mezelf zijn geworden:
1. Mijn moeder roept mijn naam uit angst dat ik me zal bezeren/me iets zal overkomen.
Mijn reactie daarop is minachting dat ze zich door angst laat leiden in haar stem en gedrag.
Onverschilligheid tegenover haar, ik wil met zo iemand niks te maken hebben. ook wel gehoorzaamheid, met tegenzin, want ik wil niet dat ze nog erger bevangen raakt door angst, en ze zou iets kunnen zien wat ik niet zie.

2. Mijn moeder roept mijn naam om me te disciplineren/tot de orde te roepen/ter verantwoording te roepen. Mijn reactie is een aarzeling, weg willen wezen, mijn wil ontvalt me, ik word willoos. Vervolgens word ik boos want ik wijd mijn willoosheid aan haar stem/optreden terwijl ze dan juist vraagt om mijn wil: dat ik laat zien dat ik van goede wil ben/mij in wil zetten. En dan voor de lieve vrede zeg ik wat ze wil horen en doe ik wat ze wil dat ik doe, waarbij ik volledig voorbij ga aan mezelf, wat later zich vertaalt in wraak, want ik neem het haar kwalijk dat ik mezelf compromiteerde. of geheim gedrag zodat ik niet gedisciplineerd/tot de orde geroepen/ter verantwoording geroepen kan worden

3. Een positieve reactie is waar mijn naam in een behagende, vleiende ook wel verleidelijke manier uitgesproken wordt. Dan is het net of ik vloeibaar word van binnen, heel soepel.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

One thought on “Martijn’s Reis naar Leven, dag 166, de naam ‘Martijn’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s