martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven, dag 256, vervreemd personage, gecorrigeerd

1 reactie

neww+postVervreemd personage

Ik word een met en gelijk aan dit personage als ik mezelf uitdruk in gezelschap en mijn uitdrukking vindt totaal geen weerklank. De communicatie stokt. Hoe zit dat in elkaar….

Angst
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben bang te zijn dat anderen/de ander niets kunnen/kan met wat ik zeg, doe, vraag, niet doe, zeg, vraag, of met de manier waarop ik iets zeg, vraag, doe; er niets in zien, dat het totaal geen weerklank vindt, en dat de communicatie stokt.
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik mezelf bang zie zijn dat anderen/de ander niets kan/kunnen met wat ik zeg, doe, vraag, niet doe, zeg, vraag, of met de manier waarop ik iets zeg, vraag, doe; er niets in zien, en dat het totaal geen weerklank vindt en dat de communicatie stokt, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat als ik bang ben dat ik dan geen weerklank in mezelf vind. Ik adem, en ademend blijf ik in contact met mezelf

Gedachte
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben de gedachte te hebben waarin ik de uitdrukking van mezelf geen weerklank zie vinden bij anderen/de ander en dat de communicatie stokt.
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me de gedachte zie hebben waarin de expressie van mezelf totaal geen weerklank vindt bij de ander/anderen en de communicatie stokt, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik door in de gedachte te zijn zelf als gedachte sta, wat geen substantie heeft en me heel zwak en wankel maakt. Ik adem en ademend blijf ik in contact met mezelf en zo druk ik me uit in het moment.

Verbeelding
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben de verbeelding te hebben waarin ik me zie uitdrukken, waarna het totaal geen weerklank vindt in de ander/anderen en ik volstrekt vreemd wordt aangekeken en terzijde geschoven en genegeerd, en er geen communicatie plaats vindt.
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik mezelf de verbeelding zie hebben waarin ik me zie uitdrukken, waarna het totaal geen weerklank vindt in de ander/anderen en ik volstrekt vreemd wordt aangekeken en terzijde geschoven en genegeerd, en er geen communicatie plaatsvindt, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik geen substantie heb wanneer ik in de verbeelding ben en mezelf zo tot een illusie reduceer. Ik adem en ik plaats mezelf in het fysieke moment hier, staand in en als zelfvertrouwen en zelfstabiliteit, en zo druk ik me uit in zelfoprechtheid, trouw aan mezelf.

Innerlijke dialoog

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben tegen mezelf te zeggen: ik lijk wel gek.
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me tegen mezelf zie zeggen: “ik lijk wel gek”, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik voor mezelf gek lijk door in angst te gaan. Ik adem en ik corrigeer dit.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben tegen mezelf te zeggen: wat ik zeg maakt weer ‘s geen enkele indruk
ik stel me ten doel, wanneer en als ik me tegen mezelf zie zeggen: “wat ik zeg maakt weer ‘s geen enkele indruk”, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat angst niet de indruk is die ik wil maken. Ik adem en vanuit adem druk ik mezelf uit.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben tegen mezelf te zeggen: ik ga af.
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me tegen mezelf zie zeggen: “ik ga af”, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik van mezelf afga door in angst te gaan. Ik adem en ik breng mezelf weerom uit de angst.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben tegen mezelf te zeggen: niemand begrijpt mij.
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me tegen mezelf zie zeggen:”niemand begrijpt mij”, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik niet kan verwachten dat anderen in mijn angst mee willen gaan. Ik adem, en ik druk me uit in zelfvertrouwen en zelfstabiliteit.

Reacties
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben verlatenheid in mezelf op te wekken
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik verlatenheid in mezelf zie opwekken, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik mezelf verlaat door in en als angst , gedachte en/of verbeelding te bestaan. Ik adem, ik zet mezelf stevig neer en ik blijf hier, in het moment bij mezelf.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben wanhoop in mezelf op te wekken
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me wanhoop in mezelf zie opwekken, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik wanhoop omdat ik mezelf verlaten heb door in angst, gedachte, en/of verbeelding te gaan. Ik adem, en ik kom tot mezelf.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben falen in mezelf op te wekken
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me falen in mezelf zie opwekken, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik nooit iets kan volbrengen wanneer ik in angst ben of besta als gedachte of verbeelding. Ik adem, en vanuit adem druk ik mezelf uit.

Fysiek
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben slappe benen te veroorzaken in mezelf
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me slappe benen zie veroorzaken, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik mijn lichaam belast met de emoties die ik erdoorheen laat gaan. Ik adem en ik herstel de stilte in mezelf.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben een dicht geknepen keel te veroorzaken in mezelf
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me een dicht geknepen keel zie veroorzaken, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik mijn lichaam belast met de emoties die ik erdoorheen laat gaan. Ik adem en ik herstel de stilte in mezelf.

Consequenties
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben mezelf ervan te weerhouden mezelf uit te drukken, door vragen niet te stellen en opmerkingen niet te maken, of andere vragen te stellen dan ik zou willen of andere opmerkingen te maken dan ik zou willen. Of door andere dingen te doen dan ik zou willen, of andere dingen die ik zou willen doen, te laten
Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me ervan zie weerhouden om mezelf uit te drukken, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik mijn startpunt moet wijzigen. Ik adem en ik neem niet angst, maar de principes waar ik voor sta als uitgangspunt: zelfoprechtheid, doen wat het beste is voor allen, geven wat ik zou willen ontvangen.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

One thought on “Martijn’s Reis naar Leven, dag 256, vervreemd personage, gecorrigeerd

  1. Bedankt, heel herkenbaar voor mij.
    En wat een treffend plaatje heb je uitgekozen en geplaatst 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s