martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven, dag 270, leven binnen en buiten het kader

1 reactie

imagesIk merk dat ik er altijd van uit ga dat mensen het beste willen voor iedereen. Dat dat is wat hun drijft.
Ik mis dan het onuitgesproken persoonlijke belang in wat ze doen. Tot ik er achter kom na kortere of langere tijd. Door hun acties/gedrag. Ik zoek altijd naar mensen waarvan ik kan geloven dat ze in het belang van het geheel, het algemeen belang handelen. Dat ze dat voor ogen hebben.
Ik vroeg vandaag aan mijn moeder: “wat denk jij, zijn mensen in wezen goed of slecht”. Ze zei “ik denk in wezen goed maar je hebt wel egoïsme.”
Dus hier zie ik precies terug wat ik in mezelf herken.
We weten uit de Desteni informatie dat de menselijke natuur slecht is, maar dat we onze natuur kunnen veranderen. Wat mensen ook bewijzen aan zichzelf en elkaar in de ‘Reis naar Leven’.
Mijn moeder presenteerde zich aan mij als kind als iemand die het beste met me voor heeft, die van goede wil is, geen moeite is haar teveel. Maar dit was slechts waar binnen een kader. Kwam ik daarbuiten, of aan de grens daarvan dan was ze een kreng. Ongedurig, snauwend, knijpend.
Dus ik zie mezelf als kind in een kader wat bepaald is door angst. Dat kader wordt uit het bewustzijn gebannen, daar denken we niet aan, niet aan de krengigheid en niet aan de angst die dat teweeg bracht in mij. En dan kunnen we mooi weer spelen in ons beperkte werkelijkheidje.
Zo is het met de mensen in Nederland ook, die zich aan de wet houden en een fatsoenlijk leven leiden. Ze lijken in orde en goede mensen, maar dat lijkt maar zo doordat we niet zien de manier waarop voor hun welzijn door diezelfde wet arme mensen buitengesloten worden van een menswaardig bestaan, ja zelfs van hun geprofiteerd wordt door hun voor bijna niks te laten werken, hun natuurlijke hulpbronnen te laten uitverkopen, en rente te laten betalen over oneindige leningen.

Dat totaalplaatje dat mis ik steeds als ik naar mensen kijk en ze als goeie mensen zie. Ik kijk nog steeds alleen maar binnen het kader van aggressie en angst en mis deze elementen, deze randvoorwaarden rond mijn waarneming. Of ik zie ze wel maar dan reken ik ze niet mee. Dat kom omdat mijn moeder nooit verantwoording aflegde voor haar snauwen en knijpen, even later kon ze het negeren alsof het nooit had plaatsgevonden.

De angst van mijn moeder dat ik niet op de juiste manier in het maatschappelijke systeem zou passen die me welvaart zou brengen, die noopte haar ertoe mij uit alle macht weg te snauwen en te knijpen uit de dimensies van het bestaan die in haar ogen averechts zouden kunnen werken voor zo’n toekomst. Tot ik perfect binnen het ingeperkte gebiedje functioneerde.

Nu zag ik dat ik alleen stiekem buiten dat kader kon gaan en omdat mezelf erbinnen als gemaakt ervoer, dacht ik dat daarbuiten mezelf zou kunnen vinden/zijn. Dit vond een manifestatie in de realiteit in dat ik vanaf en jaar of 18 ging denken dat er hogere dimensies moesten zijn, en daadwerkelijk deelnam aan onderzoek van een paranormale werkelijkheid, en nog later een magische werkelijkheid buiten deze gewone werkelijkheid die ik als benauwd ervoer en waar ik uit wilde kunnen. Nog weer later geesteswetenschap en religie en daarna spiritualiteit. En dat ik geloofde dat die wegen me naar mezelf zouden leiden.

Binnen het kader was/is er de verleiding van een zorgeloos leven. Met opgewektheid en leuke dingen doen, gezelligheid en gemeenschappelijkheid. En daar gaf ik me graag aan over. Maar de neiging om stiekem bezig te zijn was daar onlosmakelijk mee verbonden.
Dus op die twee pijlers is mijn leven gebaseerd. Waarbij mijn vrije, veilige leven als uitkeringsgerechtigde binnen het kader is, openbaar is, en mijn activiteiten gerelateerd aan Desteni buiten het kader vallen en meer stiekem zijn, gevaarlijk (want een bedreiging voor de gevestigde orde), verborgen voor de openbaarheid.

Daarom geef ik weinig ruchtbaarheid aan Desteni en maak ik me weinig bekend om Desteni onder de aandacht te brengen. Terwijl ik geloof dat mijn inspanningen me een nieuw zelf brengen, ik als leven, ik als de levende adem. Hoe breng ik de werkelijkheid van binnen het kader en van buiten het kader met elkaar in overeenstemming?

Ik zie dat terug in de voorstellen van Desteni voor en andere economie, een ander Kapitalisme, Equal Money Capitalism. Waarin het goede leven werklijkheid wordt op een manier dat het niet ten koste gaat van anderen mensen en ander leven. En tegelijkertijd de zelf-educatie van de mensheid in de richting van leven in eenheid en gelijkheid met al het leven een normaal onderdeel van het maatschappelijk leven zal zijn. Waarbij de men werkt aan zichzelf om een nieuw zelf te creëren.

Ik zie meer en meer beweging binnen het maatschappelijke kader om tot verandering van de economie te komen. En op termijn kan het niet anders dan dat de Desteni-oplossing en deze bewegingen elkaar treffen. Ik zelf kijk van binnen het kader met een schuin oog naar Desteni, een beetje angstig voor de radicale verandering die ze voorstaat, en andersom kijk ik en denk ik zal men de gelijkheid van leven ooit zien en daarom accepteren dat niemand meer is dan een ander omdat in ieder hetzelfde leven is?

Maar eerst zal ik zien dat ik op een persoonlijk niveau binnen en buiten in overeenstemming breng. Al heb ik nog geen idee hoe!

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

One thought on “Martijn’s Reis naar Leven, dag 270, leven binnen en buiten het kader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s