martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven, dag 323, Afzijdig personage

Een reactie plaatsen

downloadAfzijdig personage

 

We hadden een discussie @ Desteni waarin naar voren kwam hoe we als kind afzijdigheid ontwikkelen. Door de manier waarop we worden gevormd in opvoeding maar vooral school leren we dat we ons vooral bezig moeten houden met wat anderen voor ons uitkiezen . We ontwikkelen zodoende niet het vermogen om zelf geheel en al in iets geëngagerd te zijn wat we vanuit onszelf nou heel interessant vinden om te exploreren en om onszelf met alles wat we in huis hebben aan vermogens daarin uit te drukken en deze er in verder te ontwikkelen.

 

We leren dat we die zelf-passie aan de kant moeten zetten om blijkbaar belangrijker dingen aan de orde te laten komen. En met het verstrijken van de jaren wordt dat gewoon.

 

En nu met Desteni merk ik dat hoewel ik Desteni het belangrijkste van de hele wereld vind en echt is wat ik zelf wil doen, dat er nauwelijks of geen zelf-passie is in m’n Desteni-bezigheden.

Het is blijkbaar afgestorven en ik zal het zelf vanuit niks moeten creëren. Nou ja soms, in een momentje dan is er heel even iets, als ik echt lekker aan mezelf aan het ‘knutselen’ ben met de Desteni-tools.

 

Dus wat is dit voor leven? En in de plaats van wat het zou kunnen zijn moet ik het nu hebben van ‘pleziertjes’, iets leuks kopen, iets lekkers eten, een keer sex, een leuke ontmoeting, een uitstapje, dergelijke dingen. O ja, en ‘liefde’ vooral, dat is het belangrijkste pleziertje. Eindeloos veel dingen hebben we bedacht om in de plaats van zelf-passie het leven ‘de moeite waard’ te maken. Een hele entertainment-industrie draait dag en nacht op volle toeren om van onze onvervuldheid te profiteren.


Uit m’n blog: Martijn’s Reis naar Leven

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s