martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven, dag 336, voorstel voor een Gelijke Tijd

1 reactie

imagesVoorstel voor een Gelijke Tijd

Via facebook heb ik o.a. contact met iemand in Thailand en iemand in Puerto Rico. Wat ons opvalt is b.v. het enorme verschil in tijd. In Thailand is het vijf uur later, en Puerto Rico lopen ze zeven uur achter; als bij mij ‘s nachts de zaterdag al is begonnen is het bij hem nog steeds vrijdag lol. Dit komt omdat de locale tijd is gekoppeld aan de zonnestand ter plaatse; Als de zon z’n hoogste stand heeft is het (ongeveer) 12 uur.
Binnen Nederland hadden we aanvankelijk ook verschillende tijden omdat in het oosten van het land de zon eerder in z’n hoogste positie komt op de dag, dan het midden of westen. Pas doordat het spoorwegennet landelijk werd en steeds belangrijker werd, ontstond de behoefte aan één tijd voor het hele land.

Mijn voorstel voor de toekomst is om een wereldomvattende tijd te hanteren. En wat de zon doet in Thailand, Nederland of Puerto Rico laten we daarin buiten beschouwing. Stel je dat voor, dat het voor iedereen gelijk, op de hele wereld één uur wordt, dat alle klokken tegelijk overal 13:00 aangeven, als het bij jou één uur wordt!

Afspraken die we met elkaar maken hoeven we dan niet meer steeds om te rekenen naar plaatselijke tijd, waarbij het ook nog steeds verandert met zomer- en wintertijd… Als ik met m’n contacten een bepaalde tijd afspreek, dan weet iedereen waar ie aan toe is.

Stel nou dat de Nederlandse tijd de wereldtijd zou worden, dan is het hier zoals gewoonlijk altijd midden op de dag als het 13:00 is, in Thailand is het dan altijd eind van de middag als het 13:00 is, en Puerto Rico, is het altijd het einde van de nacht als het 13:00 is. Dat is voor hun even wennen natuurlijk.

Stel daarentegen dat Thaise tijd de wereldtijd wordt, dan als het daar 13:00 is, midden op de dag, dan is het in Nederland vijf uur eerder op de dag 13:00, dus wat nu 8:00 is. En in Puerto Rico is het dan midden in de nacht, wat nu 1:00 is.
Dus als ik aan de Thai vraag: “hoe laat ga jij meestal middageten?” En hij zegt: “om 13 uur”, dan weet ik dat hij zit te lunchen terwijl ik het begin van de ochtend beleef. En ik zeg op mijn beurt: “ ik lunch meestal om 18 uur, en zo weet hij van mij dat ik zit te lunchen als hij het begin van de avond beleeft.

Dit vind ik het mooie ervan, dat we 1 gelijke tijd hebben, terwijl die het ons mogelijk maakt om een ander z’n bezigheid op een bepaalde tijd direct te kunnen plaatsen in onze tijd van de dag en vice versa.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

One thought on “Martijn’s Reis naar Leven, dag 336, voorstel voor een Gelijke Tijd

  1. Yeap definitely there is something that can be done here. I researched this topic some time ago and found out that even in the USA and Canada there are some towns where they follow a different time system than the State they are in. Which make you wonder… is this really necessary?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s