martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven, Dag 336, voorstel voor gelijke dagen

3 reacties

imagesVoorstel voor Gelijke Dagen en Gelijke Jaartelling.

 

Mijn voorstel voor de toekomst is Gelijke Dagen. Waarin we geen afgescheidenheid meer hebben tussen doordeweekse dagen en weekend. Zodra we onszelf alle energetische reacties, d.w.z. gevoelens en emoties, aangaande dit onderscheid hebben zelfvergeven, zijn we vrij om het jaar anders in te richten. We nemen een moment dat het goed uitkomt, als we alles voorbereid hebben en die dag noemen we  Jaar 1, Etmaal 1, en zo tellen we verder tot 365. Etmaal 1 begint over de hele wereld op hetzelfde moment, of het nou dag is of nacht waar je woont, zodat we wereldwijd niet alleen Gelijke Tijd hebben (zie vorige blog) maar ook Gelijke Datum. Zo beëindigen we alle verschillende jaartellingen die we nu hebben in de mensheid

 

We hoeven er dan verder alleen maar op te letten dat we niet weer ‘speciale dagen’ gaan creëren die andere dagen tot ‘gewone dagen’ maakt, of ‘feestdagen’ die ander dagen tot ‘saaie dagen’ maakt. De namen van de dagen zoals we die nu kennen laten we vervallen, want die bergen een onderling verschillende betekenis in zich. Overduidelijk is dat voor Zon-dag en Maan-dag. Dinsdag is/was de dag  gewijd aan de ‘God Mars’, dat vinden we in het Frans nog terug in de naam van de dag: ‘mardi’. De woensdag is/was gewijd aan de ‘God Mercurius’, wederom in het Frans: ‘mercredi’, die dezelfde is als de ‘God Wodan’, Engels: ‘wednesday’, en bij ons terug te vinden in ‘woensdag’. De donderdag aan de ‘God Donar’, en de vrijdag aan de ‘Godin Freia’. Zo hadden we alle dagen van de week een verschillende waarde/aard meegegeven en verschillende onderlinge relaties. Geen eenheid en gelijkheid hierin.

 

De maanden van het jaar zijn gedeeltelijk vernoemd naar Romeinse Keizers die de behoefte voelden hun ego onsterfelijk te maken: augusts naar ‘keizer Augustus’, en oktober naar ‘keizer Oktavianus’. Niet iets om in stand te houden in een toekomst gebaseerd op de eenheid en gelijkheid van al het leven.


De Jaartelling ‘voor Christus’ en ‘na Christus’ is ook niet iets om te blijven volhouden, aangezien ‘Jezus’ geen omwenteling in de geschiedenis van de mensheid heeft gebracht. Er is dus geenszins sprake van een mijlpaal in welke zin dan ook die de rol van ijkpunt in de geschiedenis van de mensheid  zou moeten en kunnen spelen. Hieraan zal de zelfvergeving van religieus geloof vooraf moeten gaan.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

3 thoughts on “Martijn’s Reis naar Leven, Dag 336, voorstel voor gelijke dagen

  1. Cool Martijn!

    Like

  2. Wanneer ‘werk’ niet langer als ‘werk’ ervaren wordt, zal de behoefte aan een vaste, vooraf bepaalde tijd ‘zonder werk’, het weekend en vakanties dus, sowieso al vervallen. En naar de kerk gaan we al helemaal niet meer, dus kan de zondag subiet weg 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s