martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Creativiteit en Hobby als Afleiding. Dag 350

Een reactie plaatsen

creativiteit-boxCreativiteit/hobby als afleiding

 

In mijn kindertijd kreeg ik heel veel creatieve dingen aangereikt van mijn moeder.

Nu in mijn modelvlieghobby merk ik dat er een element van afleiding in zit. Dat mijn moeder mij ‘parkeerde’ in iets creatiefs doen. en zolang ik me daar maar mee bezig hield, was er vrede.

Nu vind ik mezelf geregeld in mijn hobby in deze modus, en ik zie dat het een zinloos patroon is wat ik niet meer nodig heb in relatie tot mijn moeder.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben creativiteit/hobby te gebruiken om mezelf te ‘parkeren’, waarin ik mijn bestaan laat bepalen door wat de bezigheid te bieden heeft

Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me mezelf geparkeerd zie in creativiteit/hobby, waarin ik mijn bestaan laat bepalen door wat de bezigheid te bieden heeft, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat het een oud patroon is in relatie tot m’n moeder. Ik adem, en ik hervat mijn zelf-directie

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben creativiteit/hobby als veilig te ervaren, en het bestaan daarbuiten als overleven.

Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me deze tegenstelling zie ervaren, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat het gebaseerd is op de relatie tot m’n moeder destijds, waarin ze mij, als ik bezig was met creativiteit/hobby ‘zoet’ vond, en als zodanig waardeerde dat ik daarmee bezig was, wat mij een veilig gevoel gaf, waarin ik lang wilde blijven. Ik adem, en ik adem mezelf door de creativiteit/hobby heen, net als door de tijd erbuiten.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben in en als creativiteit/hobby een perfecte slaaf te zijn, in die zin dat ik gehoorzaam alles doe wat mij opgedragen wordt.

Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me gehoorzaam alles zie doen wat er bij komt kijken, te stoppen. want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik een perfecte slaaf ben. Ik adem, en ik kijk hoe ik elke gelegenheid die mij geboden wordt kan benutten om m’n vermogens te ontwikkelen

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben teveel tijd in creativiteit/hobby door te brengen omdat ik de ‘veiligheid’ die het me biedt wil verlengen.

Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me teveel tijd zie doorbrengen in de hobby/creativiteit omdat ik de ‘veiligeheid die het me biedt wil verlengen, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat dat goldt in de context van mijn relatie tot mijn moeder. Ik adem, en ik pak mezelf op en ga verder.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s