martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Zelfvergevingen gifspuiten. Dag 356

1 reactie

imagesIk heb heeel veel ‘onkruid’ doodgespoten, op het paardenbedrijf van m’n zus. Mooi ontwikkelde brandnetels en zuringen voornamelijk. Het gaat me aan m’n hart, want normaal gesproken wil ik planten altijd stimuleren: hoe meer hoe beter en hoe groter hoe mooier. Maar met deze types is dat lastig, want er blijft een wildernis waar geen paard meer in kan leven, deze planten verdringen het gras, en paarden lusten ze niet.

Er moet nog veeel meer  gespoten worden, dat komt volgende week.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te geloven dat meer planten altijd beter is en dat grotere planten altijd mooier zijn

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben planten altijd te willen stimuleren

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben tuinieren stom te vinden omdat je voornamelijk bezig bent planten te vernietigen die je niet wilt hebben maar die vanzelf opkomen

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben planten stom te vinden die altijd maar meer willen worden, die woekeren terwijl daar geen ruimte voor is, of het er de plek niet voor is

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben het stom te vinden dat we niet tegen planten kunnen zeggen: groei hier maar niet.

 

Ik hou van alle planten en ik vind het een crime dat ik een gevarieerde planten gemeenschap moet beëindigen omdat het merendeel op die plek ongewenst is of voor paarden niet eetbaar is.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben het een crime te vinden dat ik een gevarieerde planten gemeenschap moet beëindigen omdat het merendeel op die plek ongewenst is of voor paarden niet eetbaar is.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben het zeer pijnlijk te vinden dat we niet kunnen leven zonder ontelbaar veel planten te vernietigen omdat het ons niet uitkomt dat ze staan waar ze staan, en dat er schijnbaar geen oplossing is om eten voor onszelf te kweken, of grasland voor paarden te hebben b.v. ZONDER dat daar een heleboel planten voor moeten worden vernietigd

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben het zo onbeholpen te vinden dat we talloze planten doodmaken, omdat ze op de verkeerde plaats staan.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben het zo onbeholpen te vinden dat we geen betere manier hebben gevonden waarbij wat eenmaal vorm heeft aangenomen zich ook mag ontwikkelen tot z’n optimale uitdrukking.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te vergeten dat wat we leven noemen nog niet werkelijk leven is. Er is weliswaar een kiem van leven in alle planten maar de planten bestaan als biologische systemen, een uitdrukking van systemen, niet als een uitdrukking van het Leven zelf.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben me niet te realiseren dat we niet het leven vernietigen maar alleen de biologische systemen waarin de levenskiem aanwezig is. Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben me niet te realiseren dat Leven niet vernietigd kan worden, alleen de vormen veranderen. Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben me niet te realiseren dat in alle fysieke dingen of ze nou ‘levend’ zijn of niet, de levenskiem aanwezig is, anders bestonden ze überhaupt niet, zelfs in alle atomen.

Ik stel me ten doel, wanneer en als ik me negatief zie zijn over het doodspuiten van planten, te stoppen. Want ik zie en begrijp en realiseer me dat ik niet leven dood maar een biologisch systeem en dat leven zelf, wat als kiem in alle materie aanwezig is. Ik adem en ik gebruik mijn gezond verstand om de planten te managen

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

One thought on “Martijn’s Reis naar Leven. Zelfvergevingen gifspuiten. Dag 356

  1. Goeie van dat Leven niet vernietigd kan worden, dat de vormen veranderen — deze realisaties kan ik wel gebruiken om niet in een hartverzakking te gaan ook.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s