martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Geld voor iedereen. Dag 379

Een reactie plaatsen

downloadIs het moeilijk om te bedenken dat alle mensen geld nodig hebben om te leven, en dat het daarom een daad van medemenselijkheid is om ervoor te zorgen dat iedereen over voldoende geld beschikt, zodat niemand hoeft te creperen.

Waarom hebben we het dan niet zo geregeld in de wereld. Waarom hebben de mensen die de macht hebben om deze zaken te regelen, dit nagelaten.

En als je iemand bent die in de positie is om dit te kunnen bewerkstelligen en je doet dit niet, blijf je dan niet op een onvoorstelbare manier in gebreke ten opzichte van je mede mens?

Hieuit blijkt wel de mate waarin een mens in staat is zich los te zien van anderen en volstrekt zonder inlevingsvermogen voor de noden van het leven van z’n medemensen andere belangen prioriteit te geven.

Als ik hier ‘s avonds door de straten loop, waar ik woon, en ik zie de mensen in hun huizen van alle gemakken voorzien. Dan zie ik in feite hetzelfde beeld. Hoe men zijn leven slijt in de beperktheid van het eigen bestaan, terwijl men over alle mogelijkheden beschikt qua geld, communicatie- en transportmiddelen, om samen met de vele anderen in dezelfde positie een brede beweging te vormen voor politieke koerswijziging.

Om een fundamenteel verschil te maken in de hele opzet van de samenleving, waarin het angstige uitgangspunt dat men alleen een leven heeft wanneer men kans ziet om aan geld te komen vervangen wordt door de zekerheid dat het geld zodanig over iedereen verdeeld wordt dat een verzorgd leven gegarandeerd is.

BIG, Basic Income Grant, is zo’n voorstel. Om het tot een realiteit te maken is de inzet van een democratische meerderheid nodig. Daarom roepen we iedereen op die in de positie is om een verschil te maken, d.w.z. iedereen die momenteel voldoende geld heeft om zelf een verzorgd leven te leven, op om zich in te zetten dit voor iedereen mogelijk te maken. Je merkt immers aan den lijve elke dag hoe heerlijk het is om vanzelfsprekend in staat te zijn jezelf van alle levensbenodigdheden te voorzien.

Aangezien de leiders in de machtsposities het verzuimen, zijn de enige anderen die het kunnen bewerkstelligen jij en ik.

Dus informer jezelf, bestudeer het BIG-voorstel zodat je weet hoe dit werkt en je eventueel mee kan helpen het tot een realiteit te maken die werkt voor alle mensen.

Of ben je zo beïnvloed door het huidige denken dat je zegt: wie geen kans ziet om aan geld te komen die moet maar creperen. Dat is dan z’n eigen schuld, had hij/zij maar andere keuzes moeten maken. Of: wie arm is in het leven die wacht een zalige beloning na de dood? Of: zo is het nu eenmaal in de wereld?

Share

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s