martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Muziekreacties zelfvergeven. Dag 384

Een reactie plaatsen

imagesOp de achtergrond spoeelde muziek en het trok m’n aandacht. Een tweestemmige populaire melodie werd uit allemacht gezongen. De radio stond welliswaar zacht, maar de intensiteit van de zang kwam duidelijk naar voren, en ik merkte dat mijn innerlijk meebewoog, reageerde, en ik keek en ik zag energie, d.w.z. gevoel. En heel typisch: ik vond het lelijk. Gevoel, als energie is iets wat niet thuishoort in het fysieke lichaam van de mens.

Van huis uit had ik meegekregen dat er lelijke muziek is die een lelijk gevoel geeft en mooie muziek, die mooie gevoelens opwekt. Dat laatste was dan klassieke muziek. Ik ontdek dat gevoel als reactie überhaupt lelijk is.

Muziek is ontworpen om een effect te hebben, hoe meer effect in de vorm van een gevoels-/emotionele reactie hoe beter de verkoopcijfers.

Wat we nu zien in de populaire muziek is een poging om het te verkopen door seksuele reacties op te wekken. Net zoals advertenties opschuiven richting porno doet muziek dat.

Dit is het probleem met energie: na een tijd werkt de prikkel niet meer en moet er een heftigere aan te pas komen.

Hierin zien we duidelijk de lelijke aard van gevoels- en emotionele energie. In plaats van dat het ons in de richting van een harmonieus leven met al wat leeft op de aarde leidt, leidt het ons naar een samenleving die steeds harder en pijnlijker wordt voor onszelf en al het leven.

 

Ik wilde dit lelijke niet accepteren en toestaan in mijn vleselijke lichaam wat zoet zijn biologische processen voltrekt.

Dus ik ging in de reacties staan in het moment dat ze optraden, in zelfvergevingsmodus, en zo ademde ik er doorheen.

 

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s