martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Leefbaar Basis Inkomen. Blog 455

Een reactie plaatsen

images (1)Waarom zou je kiezen voor een leefbaar basisinkomen? Omdat je in principe iedereen een leven gunt zoals je jezelf een leven gunt.

Leven is de fundamentele waarde in de samenleving. Ons bestaan is er op gebaseerd. Veel van wat we creëren is er om leven mogelijk te maken en te vergemakkelijken voor iedereen.

En als de levensvoorwaarden vervuld zijn dan kunnen we op basis daarvan in talloze vormen uitdrukking geven aan ons leven. Voorwaarde daarbij is wel vanzelfsprekend dat leven zo min mogelijk geschaad wordt.

 

In onze huidige samenleving is geld=leven. De Basis Inkomen Partij kijkt dan ook hoe in de eerste plaats iedereen voldoende geld kan hebben om van te leven.

Om de essentiële levensvoorwaarden zoals water, gas, elektra, openbaar vervoer, telefonie en internet, post, tot winst opbrengende koopwaar te bestempelen is niet te rechtvaardigen. Om te profiteren van het feit dat mensen het nodig hebben om te leven, dat is een misdaad tegen het leven.

 

Rechtvaardig zou zijn de opbrengst van deze bedrijven te benutten om het basisinkomen te financieren. Zo komt het geld wat de gemeenschap bijeen brengt om te leven, wanneer het de diensten en producten inkoopt die nodig zijn voor het leven, ten goede aan diezelfde gemeenschap in plaats van aan een kleine groep toch al rijke investeerders. Dit zou kunnen door de burgers aandeelhouder te maken.

 

We zien dat een heleboel activiteiten/werk plaats vindt wat schadelijk is voor ons leven. Het wordt alleen maar gedaan omdat er winst mee gemaakt kan worden. De gevolgen worden afgewenteld op de samenleving als geheel, de natuur, de Aarde. En er gaan enorm veel grondstoffen en energie verloren en ook tijd van leven wat beslist onnodig is en onwenselijk.

 

Zelfs het geld zelf wat iedereen nodig heeft is tot voorwerp van winstbejag gemaakt. Dit moet stoppen, want omdat de overheid schuld heeft bij de banken, kunnen de banken het doen en laten van de overheid bepalen en het is niet gezegd dat dat in het belang van de burgers is. Geld zal op een andere manier gecreëerd moeten worden: vrij van rente. Zo ontstaat er geen tekort aan geld wat lijdt tot uitsluiting van hen die geen kans zien het een ander afhandig te maken.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s