martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Kindermisbruik. Blog 465

2 reacties

imagesIs het zo vreemd dat op grote schaal kindermisbruik voorkomt in de mensheid?

Als we kijken naar hoe de mensheid te keer gaat op aarde, op alle mogelijke manieren het onschuldige leven wat hier is in de vorm van het plantenrijk en het dierenrijk te misbruiken, dan verschilt kindermisbruik hier in wezen in het geheel niet van. Het is m.a.w. de natuurlijke neiging, het ligt in onze aard!

Nou een mens die nog nooit deze neiging in zich bespeurd heeft zal wellicht mij voor gek verklaren of erger, wat dan weer diens ware aard aantoont, lol, we kunnen vaststellen dat zo’n persoon evenzeer deel uitmaakt van een mensheid die dit op grote schaal toepast, daar niet los van bestaat en daardoor medeplichtig of medeverantwoordelijk gehouden kan worden.

 

Om nu ik weet niet hoe verontwaardigd te zijn en alle boosheid en haat die een mens maar in zichzelf kan opwekken te richten op kindermisbruikers, dat slaat de plank volledig mis. Het lijkt weliswaar volstrekt gerechtvaardigd om zulke personen de meest gruwelijke dingen toe te wensen, wat zoals ik al aangaf de ware aard van ons ook op deze manier aanschouwelijk maakt, er zit niets anders op om deze verschijnselen allereerst als spiegel voor zelf te gebruiken: op welke manier geef ik (onbewust) toestemming en accepteer ik dat onschuldig leven wordt misbruikt.

 

‘Kindermisbruik’ kijken we naar dit woord, ‘misbruik’ suggereert dat het het tegenovergestelde is van een goed ‘gebruik’ van kinderen, dat er ook een ‘goed gebruik’ bestaat: ‘kindergebruik’. Dat klinkt nog steeds heel raar. ‘Kinderen gebruiken’ klinkt net zo onacceptabel en ontoelaatbaar als ‘kinderen misbruiken’. Toch het feit dat we het woord ‘kindermisbruik’ hanteren impliceert dat we (onbewust) toestaan en accepteren dat we kinderen gebruiken. Wat kindermisbruik inhoudt daar kunnen we ons allemaal wel iets bij voorstellen. Wat houdt dit geïmpliceerde kinder-’gebruik’ dan in?

Kijk naar de positieve gevoelsreacties die mensen in zichzelf opwekken/op laten komen bij het zien van kinderen/baby’tjes. Hier gebruiken we kinderen om een goed gevoel te ervaren. Niemand doet daar moeilijk over, dat vinden we heeel gewoon, heel natuurlijk en zelfs gezond en het heeft onze totale goedkeuring. Dit is dus kindergebruik. Wie wil dit erkennen, wie neemt verantwoordelijkheid voor wat hij/zij hier doet, kinderen gebruiken? Als je het rechtstreeks tegen een mens zegt: “je gebruikt je kind”, dat zal ‘niemand’ willen horen. En toch is het zo.

 

Omdat we dit niet erkennen in onszelf, als mensheid, omdat we dit niet tot ons door laten dringen terwijl het als we zelfoprecht kijken zien dat we ‘verkeerd’ zitten, dat we dit onmiddelijk zouden corrigeren, want wie heeft de zelfoprechte intentie zijn kinderen te gebruiken, niemand! Daarom zijn we in feite woedend op onszelf zonder het te merken, want we laten het genot van een goed gevoel, het zwijmelen er in zwaarder wegen en daarmee onderdrukken we de zelfoprechte woede. Die zit er wel en nou hebben we daar een perfecte uitlaatklep voor, een perfect doel om die ogenschijnlijk volkomen gerechtvaardigd op los te laten: de kindermisbruiker!

 

Nu lijken we een volkomen in ons recht staand gewetensvol persoon in tegenstelling tot dit welkome doelwit voor de woede die we in feite jegens onszelf, jegens ons gebruik van kinderen in ons dragen. En inderdaad, kindermisbruik is ontoelaatbaar. Ik zeg: zolang we kinder-gebruik toestaan en accepteren in onszelf, zolang zal er kindermisbruik bestaan in de wereld. Het zijn twee aspecten van hetzelfde probleem. Het toestaan en accepteren van gevoelsreacties naar aanleiding van kinderen.

 

Als we dit terugbrengen naar zelf, dan kunnen we het misbruik jegens zelf, en het gebruik van zelf zien dat we toestaan en accepteren in onszelf. Waar we ons lichaam als onschuldig leven forceren om energie vrij te maken die we ervaren als fijne gevoelens naar aanleiding van kinderen. Ik zeg dat dit in feite een verslavingsproblematiek is. We zijn verslaafd aan ervaringen en we geloven dat het hebben van ervaringen is wat het leven zijn inhoud geeft en waardevol maakt en ons definieert als persoon en dat we zonder ervaringen van emotionele en gevoelsreacties zombies worden.

 

Het is de ‘drug’ die we alsmaar nodig hebben en waarvoor we veel in het leven geroepen hebben, muziek gebruiken/misbruiken we hiervoor, films, romans, youtubevideo’s, discussies, het uiterlijk van anderen/onszelf, het gedrag van anderen/onszelf, en ga zo maar door.

Er is in feite geen verschil tussen gebruik en misbruik. Gebruikt een junkie heroïne of misbruikt hij het? Hoe je het ook noemt het is een verslaving.

 

Wat nodig is, willen we onszelf uit de problematiek van kindermisbruik leiden, is dat we in de eerste plaats erkennen dat het leven van ervaring naar ervaring een verslaving is. Dan dat we besluiten dat dit onacceptabel en ontoelaatbaar junkie-gedrag is. Dan dat we verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat we zo zijn. Dan de beslissing: dit moet stoppen, tot hier en niet verder! En dan het feitelijke stoppen waabij zelfvergeving aangeraden is als het gereedschap. Zodat we daarna in het moment dat we bijvoorbeeld een kind zien, in plaats van ons te laten bewegen door een gevoelesreactie en in onze fijne innerlijke ervaring ervan op gaan, waarbij het kind niet meer dan een aanleiding is om ons fijn te voelen, stabiel te zijn in en als de adem en hier blijven bij/in de realiteit en het kind daadwerkelijk te zien voor wat en wie het is in zijn/haar expressie. Dit is de correctie van/in onszelf die we allereerst nodig hebben willen we in staat zijn kindermisbruik zoals dat in anderen leeft effectief te stoppen.

Te stoppen op twee manieren, enerzijds door onze kinderen wanneer ze bij ons opgroeien niet het voorbeeld voor te leven van de verslaving aan ervaringen van gevoelsreacties en emotionele reacties, zodat we niet het risico lopen dat ze uit zullen groeien tot kindermisbruiker gedreven door het verlangen naar gevoelservarineng. Anderzijds door het assisteren en ondersteunen van onze medemensen in het zien/ realiseren/begrijpen van de beschreven dimensies van deze problematiek en het assisteren en ondersteunen van hun in hun proces van het stoppen van de verslaving. En daaronder vallen dan ook de daadwerkelijke kindermisbruikers, die weggehouden zullen moeten worden van kinderen en over langere tijd begeleid en gemonitord zullen moeten worden door professionals in hun proces totdat er een absoluut blijk is van daadwerkelijke zelfverandering. We realiseren ons dat dit in een aantal gevallen onhaalbaar zal blijken en de persoon definitief uit de samenleving verwijderd zal moeten blijven.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

2 thoughts on “Martijn’s Reis naar Leven. Kindermisbruik. Blog 465

  1. Pfff ja hetig-confronterend maar ozo raak, dank je Martijn voor het zo haarscherp onder woorden brengen.

    Wat ik nog heb toe te voegen is dat ik in mezelf ervaar dat ik de woede voel van mezelf als kind, en het me misvormd en ge- en misbruikt voelen, en de onmacht hierin om mezelf te beschermen en te kunnen verdedigen. En dit niet alleen sexueel, maar op alle vlakken, door ouders, school, familie, eigenlijk alles wat ‘volwassenen’ genoemd wordt.

    Deze woede zie ik mezelf projecteren op de pedofielen in onze wereld. En ik zou niet verbaasd zijn wanneer dit voor de meeste mensen geldt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s