martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Geld verdienen, zelfvergevingen. Dag 493

2 reacties

downloadIk ben aan het kijken of ik geld kan verdienen in plaats van een uitkering te ontvangen. Vanochtend werd ik wakker uit een droom. Ik droomde dat ik met/bij twee mensen was. Een man en een vrouw. Ze hadden een zakelijke overeenkomst en de man betaalde de vrouw. Hij betaalde met nieuwe bankbiljetten. Ik had ook nieuwe bankbiljetten in m’n portefeuille en ik zag dat de vrouw nog oude in de hare had. Ik verwachtte en verlangde vurig dat ze mijn nieuwe zou willen hebben in de plaats van de oude maar ze vroeg daar niet om/stelde dat niet voor, daarentegen gaf ze me een klap op mijn pols. Toen werd ik wakker. Toen werd ik wakker.

Het idee dat ik geld ga verdienen brengt nogal wat teweeg qua emoties en gevoelens, en het wordt tijd wat uit te schrijven.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben opwinding in mezefl/als mezelf

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben verheugen in mezelf/als mezelf

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben verlangen in mezelf/als mezelf

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben verwachting in mezelf/als mezelf

Ik vergeef mezelf een spannend gevoel in mezelf toegestaan en aanvaard te hebben

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te ‘breken’ in emotie nadat ik deze spanning te lang heb laten bestaan

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te bestaan in en als de tegenstelling ‘een spannend gevoel tegenover gebroken in emoties’

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben nerveuze onrust in en als mezelf

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben onzekerheid in en als mezelf

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben benauwdheid in en als mezelf te ervaren

Zo nu eerst m’n financiële situatie uitschrijven om het uit m’n hoofd te krijgen waar het onnodige drukte veroorzaakt. Ik wil graag mijn bijstandsuitkering vervangen door een inkomen waar ik zelf voor kan zorgen. De uitkering is de afgelopen 30 jaar 30% minder waard geworden en er is geen fatsoenlijke deelname aan het maatschappelijk leven meer mogelijk. En als er iets stuk gaat is dat gelijk een probleem want er is geen geld om het op te lossen. De verzorging van m’n lichaam door het juiste dieet en de nodige voedinssupplementen is onbetaalbaar. En zo voorts.

Echter, ook al is de uitkering maar 880 euro, door toeslagen en kwijtscheldingen is mijn inkomen feitelijk 1150 euro. En dit is zeker 200 euro te weinig om een beetje normaal te kunnen leven, dus ik zal 1350 moeten verdienen. En dan kan ik nog geeneens sparen… Zo nu heb ik het in ieder geval op een rijtje.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben bang te zijn dat mijn uitkering stopt terwijl ik niet voldoende verdien.

O! Ik moet dan belasting gaan betalen! Dan zal ik ongeveer 2025,-/mnd moeten gaan verdienen. Zie je dat is veel in een keer. Ik wil komende week overleggen met mijn ‘klantmanager’ hoe ik kan opgeven wat ik verdien. Ik vrees dat zodra ik meer dan 880 verdien, het bedrag van m’n uitkering, dat ie dan stopgezet wordt. Terwijl ik niet zeker ben dat ik de maand erop ook 880 verdien. EN 880 verdienen is dus sowieso te weinig. Wellicht dat er belasting teruggave mogelijk is voor zo’n laag inkomen. Dit zal ik komende week uitzoeken.

Zolang ik ietsje meer dan m’n uitkering verdien houd ik mijn toeslagen en kwijtscheldingen. Op basis van dit alles besluit ik op dit moment verder te gaan met de stap naar geld verdienen.

Wanneer en als ik me in een gevoels- of emotionele reactie zie gaan naar aanleiding van deze beslissing – stop ik en adem ik – ik grond mezelf weer in mijn lichaam en ademend kijk ik of ik iets kan doen aan inkomensgerelateerde zaken zo niet ga ik voort met andere de bezigheden die ik mezelf gesteld heb.

Ik heb me nooit in staat geacht zelf voor m’n inkomen te zorgen nadat ik dit een paar keer begonnen was en ik steeds ziek werd na verloop van tijd. Ik heb nu een aantal jaren van Desteni-training gedaan en dit geeft me een basis qua verandering in mezelf en qua tools die ik heb om met mezelf om te gaan, zoals blijkt uit deze en voorgaande blogs, om deze stap thans toch aan te gaan.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben mezelf gedefinieerd te hebben als iemand die geen geld kan verdienen

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben mezelf te definiëren als iemand die geen zakelijk inzicht heeft

 

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

2 thoughts on “Martijn’s Reis naar Leven. Geld verdienen, zelfvergevingen. Dag 493

  1. Cool Martijn! go go go.

    Like

  2. Coole stap Martijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s