martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Medelijden en aversie. Dag 496

Een reactie plaatsen

imagesAan de ene kant een emotioneel gevoel van noem het medelijden waardoor ik meer wil betekenen voor een dier/een ander, en dan als daadoor dit dier of die ander dichterbij komt dan wordt het me te dichtbij en dan stoot ik het dier/de ander heftig af, soms op een explosieve manier. Omdat er blijkbaar iets zich onbewust heeft opgebouwd.

Ik ben nu zover dat ik deze emotionele laag in het vizier heb gekregen en kan zien dat die de aanleiding vormt tot de heftige afstoting op een later tijdstip. Een toegeeflijke emotie die al begint zo van ik beweeg zelf niet, ik doe zelf niks, ik zet mezelf niet in beweging, ik neem geen beslissing om zelf te bewegen maar ik laat de emotie van medelijden opkomen en door die laat ik me in beweging zetten. Ik voel me dan een goed mens want medelijden hebben is als ‘goed’ gedefiniëerd.

Echter omdat ik niet zelf beweeg pleeg ik verraad aan mezelf, ik ben zelfonoprecht. En dit gaat zich wreken. Want in mijn mind bestaat alles uit tegenstellingen. Dus mijn goede medelijden kweekt onopgemerkt aversie en die komt op de een of andere manier ook tot uitdrukking. Soms heel verborgen/sneaky, zelfs verborgen voor mezelf, waar ik het gewoon niet eens herken, soms heel direct als afstotend/agressief gedrag.

Ik zag dan ook een aantal aversie-personages in mezelf welke ik mezelf vergeef. Tevens ben ik alert op de beweging van medelijden om die in het moment te stoppen en er niet meer voor te vallen. Ik zie nu ook dat mijn moeder dat voorgeleefd heeft. Dat soort toegeeflijkheid naar ons kinderen wat we dan later weer moesten bekopen met irritatie e.d.

Mijn moeder werd heen en weer geslingerd tussen sympathie voor mijn vader en ongenadige kritiek op mijn vader en als kind wilde ik dat laatste voor zelf vermijden en ik nam aan dat het aan mijn  vader lag dus ik besloot dat ik een betere man voor haar moest zijn dan mijn vader. Ik herken dit patroon in mijn relaties waar ik de rol aanneem van ‘de betere man dan de ex’. lol

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s