martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Zelfcorrecties ‘maar-angst’. Dag 507

3 reacties

images

Dit is een voortzetting van Dag 506, ‘Maar-angst’, zelfvergevingen

1

Wanneer en als ik mezelf realiseer het woord “maar” als een excuus en rechtvaardiging te gebruiken voor en van het niet onder ogen zien van een bepaalde, specifieke angst in een moment ten opzichte van een bepaald, specifiek punt binnen mezelf of mijn werkelijkheid – stop ik en adem ik – ik sta mezelf NIET toe het woord “maar” als een excuus en rechtvaardiging te gebruiken voor en van het niet onder ogen zien van een angst omdat ik mezelf realiseer dat deze angst, in essentie, de manifestatie van het gebruik van zelf-manipulatie is om niet te veranderen. In plaats – grond ik mezelf in het fysieke en pas ik mezelf toe in eenheid en gelijkheid met en als wat hier is.

2

Wanneer en als ik mezelf realiseer op het moment van het spreken/uitdrukken van een “maar” zin in feite een toestemming en een acceptatie te geven om een bepaalde, specifieke angst, die ik op dat moment ervaar te rechtvaardigen en te valideren – stop ik en adem ik – ik sta me NIET toe op het moment van het spreken/uitdrukken van een “maar” zin een toestemming en een acceptatie te geven om een bepaalde, specifieke angst, die ik op dat moment ervaar te rechtvaardigen en te valideren omdat ik me realiseer dat “maar” een specifieke angst is. In plaats – verlangzaam ik mezelf om zicht te krijgen op de angst welke ik mezelf vergeef. Ik word stil zodat ik kan horen hetgeen gezegd wordt.

3

Wanneer en als ik me realiseer mezelf als de geest van dat punt gebruik te maken als een feitelijke manipulatie – stop ik en adem ik –  ik sta me NIET toe dit punt te gebruiken als feitelijke manipulatie en ik realiseer me dat ik bijvoorbeeld dien te luisteren naar een bepaald inzicht of perspectief of een bepaald, specifiek onderwerp dien te bekijken. In plaats – adem ik door mijn reacties heen die ik doormaak in mezelf en  onderzoek ik wat het is wat me aan het veranderen is.

4

Wanneer en als ik me niet zie merken dat ik op een punt kom waar ik iets wat nieuw voor me is, niet wil overwegen en ‘ja maar’ gebruik in een poging om dat wat zich voor me opent, te sluiten – stop ik en adem ik – Ik sta mij NIET toe op een punt te komen waar ik iets wat nieuw voor me is, niet wil overwegen en ‘ja maar’ gebruik in een poging om dat wat zich voor me opent, te sluiten. Omdat ik me realiseer dat ik mezelf een gelegenheid ontneem tot zelf-expansie. In plaats – neem ik het punt tot me en sta ik mezelf toe in het onbekende te stappen

5

Wanneer en als ik me mijn gewaarzijn zie laten varen en zie vertrouwen op mijn automatische reactie – stop ik en adem ik – Ik sta me NIET toe mijn gewaarzijn te laten varen en te vertrouwen op mijn automatische reactie. Omdat ik me realiseer dat ik onmogelijk hier kan zijn om te horen wat er gedeeld wordt. In plaats – verlangzaam ik mezelf om adem voor adem hier te zijn

6

Wanneer en als ik me niet uit mijn tot dan toe bekende zelf zie willen stappen om iets nieuws te overwegen omdat het betekent dat ik niet de oude kan blijven – stop ik en adem ik – ik sta me NIET toe niet uit mijn tot dan toe bekende oude zelf te willen stappen om iets nieuws te overwegen wat betekent dat ik niet de oude kan blijven. Omdat ik me realiseer dat ik als de oude alleen geïnteresseerd ben in mijn eigen voortbestaan en niet kijk wat het beste is voor iedereen. In plaats – overweeg ik wat met me gedeeld wordt; hoe is het bruikbaar voor het beste voor iedereen.

7

Wanneer en als ik me niet zie willen veranderen – stop ik en adem ik – ik sta me NIET toe niet te willen veranderen. Omdat ik me realiseer dat ik me laat overmeesteren door de mind die de status quo wil handhaven. In plaats – pas ik mezelf toe en verken ik het onbekende wat me geboden wordt

8

Wanneer en als ik me niet stil zie willen worden om te zien wat de ander deelt – stop ik en adem ik – ik sta me NIET toe niet stil te willen worden om te zien wat de ander deelt. Omdat ik me realiseer dat ik me laat onderdrukken door de drukte van de mind. In plaats – neem ik alle drukte terug in mezelf en verspreid ik de energie in mijn lichaam tot alleen de adem over is en ik de ruimte heb om te zien/horen wat de ander deelt.

9

Wanneer en als ik deze fysieke ervaring van angst zie opkomen waarin ik mijn lichaam bijna voel stijgen in mezelf en verstijf in het bovenste gedeelte van m’n lichaam – m’n schouders en m’n borst – en ik een diepe, scherpe adem neem en m’n lichaam lichtelijk iets naar voren aan het bewegen is – stop ik en adem ik – ik sta me NIET toe deze fysieke ervaring van angst te laten opkomen waarin ik mijn lichaam bijna voel stijgen in mezelf en ik verstijf in het bovenste gedeelte van m’n lichaam – m’n schouders en m’n borst – en ik een diepe, scherpe adem neem en m’n lichaam lichtelijk iets naar voren laat bewegen. Want ik zie/begrijp/realiseer me dat ik in een verdediging-aanval-modus ga om mijn status quo te handhaven. In plaats – grond ik mezelf degelijk en adem ik door mijn angst-reactie heen zodat deze mij niet beweegt.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

3 thoughts on “Martijn’s Reis naar Leven. Zelfcorrecties ‘maar-angst’. Dag 507

  1. Cool Martijn, ondersteunend, hoe vaak zeg ik zelf ja maar, het betekent gewoon nee! Dank je.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s