martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Martijn’s Reis naar Leven. Zelfingenomen en toch niet goed genoeg. dag 522

1 reactie

UnknownZelfingenomenheid.

Ik ben toch niet goed genoeg.

 

Met deze twee punten plaag ik mezelf al zolang ik het Desteni proces wandel.

Als ik iets gedaan heb dan voel ik me zelfingenomen en als ik iets niet ga doen of niet gedaan heb, dan voel ik ‘ik ben toch niet goed genoeg om dit te kunnen’

 

Het zijn energieën in mijn bewustzijnssysteem waarmee ik me geïdentificeerd heb: dit ben ik/dit leef ik

 

Dus ik begin ergens aan met het vooruitzicht dat ik daarna zelfvoldaan zal zijn. In feite doe ik het met tegenzin en als ik genog tegenzinenergie heb opgebouwd dan zet ik dat om in de positieve energie van zelfgenoegzaamheid waar ik me dan op de energie laat drijven tot het op is.

Dan ga ik een tijd lopen negatieve energie verzamelen door allerlei dine ik zou kunnen doen niet te doen/uit te stellen, half te doen, daarbij steeds denkend: ik ben toch niet goed genoeg”, tot er zoveel van opgebouwd is dat ik met die energie iets ga volbrengen en ik het om kan zetten in de positieve energie van zelfgenoegzaamheid.

Zie hier de verslavingscyclus.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben over mezelf te denken: “ik wil mislukt zijn”

 

Wanneer en als ik me over mezelf hoor denken: “ik wil mislukt zijn” – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat het een programmeerregel in mijn bewustzijnssysteem is. In plaats ervan – ik participeer niet in deze gedachte en blijf hier in het huidige moment.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben over mezelf te denken: “ik ben toch niet goed genoeg”

 

Wanneer en als ik me over mezelf hoor denken: “ik ben toch niet goed genoeg”

– stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat het een programmeerregel in mijn bewustzijnssysteem is. In plaats ervan – ik participeer niet in deze gedachte en blijf hier in het huidige moment.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben ‘ik ben toch niet goed genoeg’ te gebruiken om negatieve energie oftewel emotie mee op te wekken

 

Wanneer en als ik me ‘ik ben toch niet goed genoeg’ zie gebruiken om negatieve energie oftewel emotie mee op te wekken – stop ik en adem ik. Ik zie/begrijp/realiseer me dat ik mijn bewustzijnssysteem aan het voeden ben. In plaats ervan – ik participeer niet in deze gedachte en adem hier

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te negeren dat ik mijn lichaam hiermee belast. Ik voel het b.v. aan mijn gelaat trekken.

 

Wanneer en als ik me zie negeren dat ik mijn lichaam hiermee belast – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat ik kies voor een bestaan in en als bewustzijnssysteem. In plaats ervan – ik luister naar mijn lichaam

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben deze negatieve energie in de loop van de tijd op te bouwen

 

Wanneer en als ik me deze negatieve energie in de loop van de tijd op zie bouwen in kleine momentjes waarin ik me dergelijke emoties toesta – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat dit uiteindelijk leidt tot een moment van emotionele bezetenheid. In plaats ervan – ik participeer niet in emoties in kleine momentjes maar adem in plaats ervan

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien/te begrijpen/me te realiseren dat ik mijn zelfrespect ondermijn met het  toestaan van mijn deelname in kleine momentjes van emotie

 

Wanneer en als ik me zo mij  zelfrespect zie ondemijnen – stop ik en adem ik. Ik zie/begrijp/realiseer me dat ik het verband tussen zelfrespect en emoties niet tot me door liet dringen. In plaats ervan – ik bouw aan mijn zelfrespect door mijn participatie in de emoties te staken.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben pas iets constructiefs te gaan doen als ik m’n negativiteit/m’n emotie zich heb laten opbouwen

 

Wanneer en als ik me pas iets constructiefs zie gaan doen als ik m’n negativiteit/m’n emotie zich heb laten opbouwen – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat ik energie als motivator gebruik. In plaats ervan – ik beweeg mezelf vanuit adem.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben de opgebouwde negativiteit/emotie om te zetten in zelfingenomenheid wanneer ik dan actief ben/iets voor mekaar heb gekregen.

 

Wanneer en als ik me de opgebouwde negativiteit/emotie om zie zetten in zelfgenoegzaamheid wanneer ik dan actief ben/iets voor mekaar heb gekregen – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat  ik de opgebouwde negatieve energie omzet in positieve energie.In p laats ervan – ik stop mijn participatie in zelfingenomenheid en ik ben zelftrots

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben mezelf te rechtvaardigen met: “ik doe toch m’n best/ik heb toch m’n best gedaan”.

 

Wanneer en als ik me mezelf zie rechtvaardigen met: “ik doe toch m’n best/ik heb toch m’n best gedaan” – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat ik mijn illusie over mezelf werkelijkheidswaarde probeer te geven. In plaats ervan – ik stop met het voeden van de illusie met/door rechtvaardiging.

 

‘ik doe toch m’n best’/’ik heb toch mijn best gedaan’ komt in me op wanneer ik te weinig heb gedaan, waarmee ik wil zeggen ‘ondanks dat ik toch niet goed genoeg ben, heb ik in ieder geval iets gedaan/doe ik toch nog iets’. Om zo alsnog aan zelfgenoegzaamheid toe te komen.

Ook doe ik dingen half of later of niet omdat anders zou ik de uitdrukking zijn van een iemand die goed bezig is.

 

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te zorgen dat ik dingen niet doe/half doe/te laat doe om te voorkomen dat ik de uitdrukking zou zijn van iemand die goed bezig is.

Wanneer en als ik me ervoor zie zorgen dat ik dingen niet doe/half doe/te laat doe om te voorkomen dat ik de uitdrukking zou zijn van iemand die goed bezig is – stop ik en adem ik – ik zie/begrijp/realiseer me dat ik negatieve emotie aan het accumuleren ben. In plaats ervan – ik stop mijn deelname in deze opbouw van emotie en ik haal diep adem en hiervanuit doe ik wat me te doen staat.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

One thought on “Martijn’s Reis naar Leven. Zelfingenomen en toch niet goed genoeg. dag 522

  1. Pingback: Martijn’s Reis naar Leven. Zelfingenomen en toch niet goed genoeg. dag 522 | Blogs @ UnsharedstoriesBlogs @ Unsharedstories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s