martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Ervaringen op de clubwerkdag – dag 536

3 reacties

Screen shot 2014-04-15 at 01.43.32We hadden een clubwerkdag, allerlei klussen en klusjes gingen we doen aan en rond het clubgebouw. Voornaamste bezigheid was de buitenkant schilderen van het gebouw en het bijgebouw. Er waren genoeg mensen op komen dagen om het te laten slagen. Ik voelde direct dat ik niet aan het schilderen mee wilde doen. Ik merkte dat ik me daaraan onttrok. Ik nam niet de tijd in dat moment om stil te worden en in mezelf te zien waarom dit zo gebeurde in me. In plaats ervan wilde ik me toeleggen op allerlei kortere klusjes. Waarbij ik het gevoel had meer vrij te zijn en minder vast te zitten aan een klus. Ik had nu angst dat iemand me zou zien lopen in mijn vrijheid en me zou zeggen “hé Martijn, ga jij hier schuren”. Daarom ging ik me onbereikbaar opstellen en ook ging ik me onder druk zetten in m’n werkzaamheden om de indruk te wekken van iemand die druk en zinvol bezig is en niet beschikbaar is. Ik was bang dat ik een hoop zou missen door me met maar een ding bezig te houden.

Ik moest vanuit mijn functie als terreinmeester overzicht kunnen houden over het geheel en daarom kon ik me niet vastpinnen op een plek in een bezigheid, maar moest ik ‘overal zijn’ om dingen op te merken die bleven liggen, assistentie en support te verlenen, en klusjes op te pakken die niemand anders deed. Het had dus wel degelijk zin, mijn manier van werken. Alleen activeerde er een gedachte-/reactiepatroon en dat maakte dat ik niet vrij kon ademen. Des avonds thuis als ik mijn ogen dicht deed en stil wilde zijn bleef mijn mind/gedachteleven eindeloos flarden van gesprekken opwerpen, het was niet te stoppen. Ook al een indicatie dat ik in afgescheidenheid van mezelf bezig was geweest.

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

3 thoughts on “Ervaringen op de clubwerkdag – dag 536

  1. Pingback: Zelfvergevingen van de ervaringen op de clubwerkdag – Dag 537 | martijndegraaf1001

  2. Pingback: Ervaringen op de clubwerkdag – dag 536 | Blogs @ Unsharedstories

  3. Pingback: Zelfvergevingen van de ervaringen op de clubwerkdag – Dag 537 | Blogs @ Unsharedstories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s