martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Politiek overbodig maken – Dag 544

3 reacties

downloadHeel veel mensen die op de Basis Inkomen Partij zouden kunnen willen stemmen hebben zich van de politiek afgekeerd en gaan niet meer stemmen. Want ‘het maakt toch niet uit wie de verkiezingen winnen’. Deze doelgroep kan een perspectief geboden worden wat het waard is om voor te stemmen. Namelijk de politiek uiteindelijk overbodig te maken.

Waarom zou politiek overbodig kunnen zijn? Dat kan wanneer we als uitgangspunt bij al de te nemen beslissingen een ideologie laten gelden die elk levend wezen kan onderschrijven: doen wat het beste is voor al het leven. Dat is dan het einde van de strijd der ideologieën zoals die nu in de politiek met elkaar (lijken te) strijden.

Het tegenstrijdige is dat we alleen via de politiek een einde aan de politiek kunnen maken zoals die nu bestaat. Het is immers nodig zelf in het centrum van de macht aanwezig te zijn waar de beslissingen worden genomen en tot wet worden gemaakt. Dus we zullen toch echt moeten gaan stemmen en zelf de politiek bedrijven die we willen zien in dit land. Door samen te gaan werken binnen dit principe ‘doen wat het beste is voor al het Leven’ zullen we politiek zoals het nu bestaat overbodig maken.

Wie echter bepaalt dan wat het beste is voor het leven van iedereen? Dat kan iedereen inzien, daar kunnen we het met elkaar over eens zijn: schone lucht, schoon water, voedzaam eten, voorzieningen zoals elektriciteit, internet, riolering, kortom al die dingen die nodig zijn om gezond te kunnen zijn en deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Dan hebben we geen politieke discussies nodig waarin de meningen met elkaar strijden, het is een kwestie van uitzoeken wat de verstandigste manier is om de zaken zo te regelen dat het efficient en doeltreffend is zodat niemand iets tekort komt en dat we zo min mogelijk schade veroorzaken aan de natuur. Hiervoor kan bestaande technologie ingezet worden. In feite kunnen we dit al mogelijk maken. We hebben de materiële middelen en de rekenkracht.

Met de toenemende armoede in Nederland wordt het voor meer en meer mensen duidelijk hoe essentieel het is dat de basisbehoeften voor het leven gegarandeerd zijn. De huidige politiek biedt geen oplossingen voor deze groeiende problemen, integendeel. De Basis Inkomen Partij wil dat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om fatsoenlijke te kunnen leven. Zonder gedegradeerd te worden tot een bestaan in een rechtenloze onderklasse. Hiervoor is een basisinkomen onontbeerlijk omdat we de maatschappij nu eenmaal zo ingericht hebben dat we voor alle basisbehoeften geld nodig hebben, ook als je geen inkomen uit werk hebt.

Waarom is dit gerechtvaardigd? Omdat leven ‘heilig’ is. Het is wat onze Aarde uniek maakt en het geeft ons überhaupt ons bestaan. Daarom verdient het alle bescherming en ondersteuning en in de huidige tijd betekent dat in de eerste plaats: geld. Het feit dat een mens als levend lichaam geboren is, dat het leven zichzelf in een nieuwe verschijning voortbrengt dat geeft recht van bestaan, recht op ondersteuning en bescherming. Hiervan is het basisinkomen de uitdrukking.

 

Share

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

3 thoughts on “Politiek overbodig maken – Dag 544

  1. Ideologieën zijn inderdaad ideeën die het handelen van de machthebbers rechtvaardigen — dat moet stoppen, op alle manieren zodat geen enkele politicus nog de macht zal hebben beslissingen te nemen. Dat is iets wat we als mensen prima zelf kunnen. Tijd dus om onszelf als zelfsturend principe in gelijkheid en eenheid te gaan toepassen. Bedankt voor het openbaren van deze simpele oplossingen hier.

    Like

  2. Gaaf blog Martijn, dank je!

    Like

  3. Pingback: Politiek overbodig maken – Dag 544

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s