martijndegraaf1001

Reis naar Leven

Wat is beschaving? – Dag 580

Een reactie plaatsen

imagesWat wij in de beschaafde wereld hebben is niet leven op aarde het is de dood in de corporate fiction. Leven op Aarde (beter ‘leven in Aarde’ want de atmosfeer is immer ook de Aarde) zou zijn de uiteenzetting met de materialen en de levensvormen die hier zijn. Het managen van alle levensverrichtingen van alles wat leeft, waaronder onszelf, in samenhang met de Aarde, de diverse landschappen en wateren en zeeën en oceanen.

 

In plaats daarvan offeren we dit leven op voor een doods bestaan als de persoonlijkheid/-heden die we slechts in onze verbeelding zijn tegenover en met elkaar. De emoties en gevoelens en gedachten van deze dode persoonlijkheden (die alleen maar levend lijken wanneer ze met energie geladen zijn als emoties en gevoelens) bepalen onze acties en zo leggen we de wil van de dood op aan het rijk van het leven. De gevolgen waarvan we immer duidelijker terug zien in de vernietiging van leefomgevingen en het uitsterven van soorten en de toenemende verzwakking van de gezondheid in onze mensheid.

 

Genoemde gedachtes, gevoelens en emoties is wat de inhoud van ons bewustzijn uitmaakt. In/als bewustzijn bestaan we aldus in afgescheidenheid van wat leven in de werkelijkheid van Aarde in feite inhoudt. Gelukkig is er een proces mogelijk om van bewustzijn te komen tot levensgewaarzijn, levensbesef – het besef van WIE je bent als Leven zelf. Waardoor we oog krijgen voor de samenhang van al het leven en de wil ontwaakt om te doen wat het beste is voor al het leven. Desteni heeft hiervoor ‘gereedschappen’ ontwikkeld die in eenvoudige stappen eigen te maken zijn. Wegens het grote belang van dit proces voor de toekomst van het leven op Aarde is de cursus om de meest fundamentele gereedschappen te leren kosteloos te volgen op www.lite.desteniiprocess.com. deze duurt ongeveer een half jaar en vraagt per dag gemiddeld een kwartier.


We hebben als mensheid van alles verzonnen om het gevoel te hebben dat we toch levend zijn, om onszelf de illusie te geven, door middel van vermakelijke en spannende activiteiten. En door deel te nemen in allerlei persoonlijke ups en downs. We zijn feitelijk een samenleving van zombies, ondoden. En ik zeg nogmaals ‘in de beschaafde wereld’ want overal waar het geld nijpend is daar ontmoeten we de realiteit van het leven op Aarde en dan kunnen we merken dat we dat niet op orde hebben. Dat zodra we uit de corporate fiction zijn ons bestaan totaal niet gegarandeerd is. De invoering van een fatsoenlijk en gewaarborgd basisinkomen is een belangrijke, basale stap omdat we ermee ieders recht op leven concreet maken en onszelf de gelegenheid geven door de bestaanszekerheid van een inkomen, om onszelf te kunnen corrigeren als hoe/wie we tot nog toe bestaan hebben naar fatsoenlijke wezens die zorg dragen voor elkaar en al wat leeft als een werkelijke Aardse beschaving. Naarmate we het proces van persoonlijk bewustzijn naar levensbesef wandelen gaat het steeds meer dagen hoe we de samenleving vorm kunnen geven op een manier die leven centraal stelt in plaats van de persoonlijke voor- en afkeuren. En wat voor proces er nodig is om dit met meer en meer mensen vlot te trekken.

Advertenties

Auteur: martijndegraaf1001

I am currently in the process of re-creating myself from a selfish being into a participant of a group of individuals that works for what's best for life on Earth, which is what's best for all of us, because without life we have no existence. Desteni is the name of the expanding group. I am writing my Journey to Life blogs to deconstruct the patterns based on fear that I exist as and to share this, so anyone can see the process I am walking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s